top of page

Postoji dobra i losa sudbina?


Neki ljudi vjeruju u sudbinu, drugi ne. Nekima se čini da potpuno sami vladaju svojim životom, dok su drugi sigurni da je sve unaprijed određeno. Neki ništa ne žele znati o svojoj budućnosti, dok su drugi puni pitanja. Što zapravo znači biti sretan i kako to postići?

Često mi se dogodi da nakon što majka pita gomilu pitanja o svom djetetu na kraju kaže: 'Meni je važno samo da moje dijete bude sretno'! Naši roditelji su nam zasigurno željeli sve najbolje, ali jesu li nas naučili kako da budemo sretni? Tko od njih je sam postigao sreću?


Sudbina se sastoji od tri dijela

Kinezi razumiju da se naša sudbina sastoji od tri dijela koji svaki za sebe jednakopravno s ostala dva utječe na naš život i tijek života. To su:

Nebeske sreće, Zemaljske sreće i Ljudske sreće.


Nebeska sreća je ono što nam je nebo poklonilo kad smo se rodili. Zapis našeg puta, našeg potencijala i naših životnih lekcija. Zemaljska sreća je naša okolina i način na koji utječe na nas, energija koju tvori reljef Zemlje kao što su brda i rijeke, strane svijeta te zgrada u kojoj živimo. Ljudska sreća je naša volja, naše odluke, naša svijest i naše znanje.


Čovjek može utjecati na svoju životnu energiju i volju pomoću samokultivacije, vođenja zdravog života, pozitivnim razmišljanjem, meditacijom i razvijanjem svjesnosti. Isto tako s poznavanjem Feng Shuija i razumijevanjem energije prirode može utjecati na Zemaljsku sreću. Jedino ne može utjecati na Nebesku sreću koja predstavlja trećinu naše sudbine.



Živiš li mimo života?

Baveći se astrologijom, proučila sam već puno natalnih karata i time sudbina ljudi. Istina je, nekima je život već unaprijed lagan i jednostavan, dok druge čekaju nezgode, problemi i čak tragedije, ali znači li to da su oni prvi sretniji od drugih?


Općenito bi se moglo reći da jesu, ali postoje i uspješne osobe koje su imale razumijevanje u obitelji, koje u financijskom smislu nikada nisu patile, koje imaju dugu vezu i za koje se može reći da im ništa ne manjka. Ipak, neki od njih nisu sretni. Nema dobre i loše sudbine, kao što nema dobre i loše osobe.


Život svakoga od nas donosi kombinaciju pozitivnog i negativnog kao što se karakter svake osobe sastoji od pozitivnih i negativnih karakteristika. U vremenu u kojem živimo puno je lakše birati negativno. Mnoge osobe žive život koji se od njih očekuje i nikada ne razviju prisan kontakt sa sobom, nikada ne prepoznaju svoj pravi potencijal i svoju svrhu. Moglo bi se reći kako žive mimo svog života.


Unutrašnji mir i zadovoljstvo, međutim, ne dolaze od brojaka na bankovnom računu. Oni nastaju kada ispunjavamo svoj potencijal, kad se razvijamo, kad s iskustvima kroz koje prolazimo naša svijest o životu postaje viša. Kao i za sve drugo u životu treba nam znanje kako to postići.



Karte sudbine

Kineska astrologija može prepoznati potencijal osobe i za što je predodređena u životu. Kroz život se izmjenjuju razdoblja povoljna za studij, napredak u poslu, zasnivanje obitelji, no ona nisu istovjetna, niti imaju isti redoslijed za svakog pojedinca. Neka su razdoblja pritom lakša, dok druga donose probleme.


Tako otkrivamo u čemu smo dobri, a u čemu ne, što je dobro za nas i što ne, što možemo očekivati, gdje su poteškoće. Te informacije su aduti u velikoj igri zvanoj Život. Na nama je kako ćemo odigrati partiju, koju kartu i kada ćemo upotrijebiti, kako ćemo primijeniti svoje znanje.


Puno ovisi i o tome koliko nam je stalo da ostvarimo svoj potencijal. Neki više vole igrati poker dok su drugima draže strateške igre. No, svakako valja znati koje karte su nam u ruci. Tada više nema loših i dobrih karata, nego je znanje i mudrost ono čime pobjeđujemo.

Tags:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page