top of page

Pocinje dominacija srcane cakre


Dragi čitatelju, sigurna sam da si u zadnje vrijeme čuo za različite teorije o smaku svijeta. Kad svaki od najavljivanih datuma smaka svijeta prođe, a svijet i dalje postoji, izračunava se novi. Najpopularniji datum kraja svijeta ovih dana je svakako 21.12.2012., zimski solsticij


Kako svijet nije došao do svog kraja 2000. godine, pokušavaju se rastumačiti predikcije koje ukazuju na kraj, i također izračunati i odrediti kada će se to dogoditi, pa se prema tome traže numerološko mistični datumi, posebne astrološke konstelacije. Zašto ideja o kraju svijeta, o čemu se radi i zašto je tako intenzivno prisutna? Vjerujem, da se događa promjena nivoa opće ljudske svijesti pa je prema tome moguće da "kraj svijeta" simbolizira kraj jedne ere i ulazak u novu.


Put prema svjesnosti

Zašto je to tako, može se opisati time da svijest čovječanstva prelazi iz treće čakre u četvrtu čakru. Čovječanstvo je duže razdoblje bilo na nivou treće čakre i sad prelazi na nivo četvrte. Treća čakra označuje osobnu volju, ambiciju, snagu, potrebu za kontrolom, samopouzdanje, ego, dok četvrta čakra označava nesebično davanje i primanje, širenje ljubavi i suosjećanja, prihvaćanje, povezanost sa svime, svjesnost o drugim ljudima i okolini.


Ljubav nije posesivnost

Treća čakra u solarnom pleksusu označava "snagu", dok je četvrta čakra, čakra srca, i označava "ljubav". Ljubav u ovom kontekstu nije zamišljena nužno u romantičnom smislu ili partnerskim odnosima, nego označava širinu bezuvjetne ljubavi i povezanosti sa svime. Mi još uvijek ljubav doživljavamo kroz treću čakru, čakru snage, pa onda razumijemo da ako ja nekoga volim, on pripada meni (posesivnost), ako ja volim onda meni zbog toga nešto pripada. Također mislimo da je ljubav naše vlasništvo, i želimo je koristiti za manipulaciju i postizanje ciljeva.

Život na nivou svijesti treće čakre je bitka, dokazivanje, strah pred gubitkom, igre premoći, manipulacija, sebičnost, vladavina ega

Svijest četvrte čakre srca, donosi povezanost sa svim ljudima, s okolinom, s planetom. U tom slučaju znaš da ako je druga osoba loše i ti si loše, jer smo potpuno povezani. Također ako imašloš odnos prema prirodi i planeti, ni ti ne možeš biti dobro. Čakra srca nema potrebe dokazivati svoje ja, jer smo ti i ja isto. Srčanoj čakri je važno da sve što radi, radi za svačiju dobrobit, dobrobit sebe, drugih i dobrobit okoline - planete. Čakra srca nema potrebe grabiti samo za sebe, nema potrebe vlasništva, ne boji se davati, jer zna da ima izobilja za sve i da ništa ne gubi dok daje jer smo svi povezani.


Kraj manipulacije

Svjetski sustav u kojem živimo temelji se na snazi i premoći koja se gradi na stimuliranju osjećaja straha. S druge strane to stimulira u ljudima ljutnju, koja se javlja zbog osjećaja nemoći, a isto tako raste otpor. Sve to pripada svijesti i djelovanju iz nivoa treće čakre. Nekako u zadnje vrijeme ovaj model više ne funkcionira najbolje, ljude se više ne da toliko manipulirati, ne vjeruju više slijepo u sve, i zbog toga dolazi do promjene vrijednosnog sistema i na neki način to simbolizira kraj svijeta. Na van može izgledati burno, jer se sve te nataložene emocije trebaju očistiti, ali budi se viša svijest koja je uvijek svjetlija i koja vibrira višom laganijom frekvencijom.


Korak do vladavine srca

Ako smo se rodili u ovo vrijeme velikih promjena, svatko od nas nosi zadatak da pridonese ljudskom razvoju, korak od vladavine ega do vladavine srca. Najprije je u sebi važno razriješiti konflikte i podići se na viši nivo. Radom na sebi automatski pridonosimo širenju opće svijesti. Ako želiš što više otvoriti srce i živjeti puninu i Ljubav s velikim Lj, ključno je davati bez kalkulacije, a isto tako znati i primati. Mi često dižemo zidine i cenzuru oko toga što je dobro za nas, a što nije, tako ograničavamo mogućnosti, ograničavamo ono lijepo što želi doći do nas.

Kad dajemo i primamo bez kontroliranja i uplitanja svog mišljenja, nego se prepustimo, onda tu nema mjesta za strah nego jedino za povjerenje. Povjerenje u dobro, u život, u ljude. Ljubav je najveća snaga na našoj planeti - i da, ljubav stvarno pobjeđuje. I još jedna stvar, za ljubav treba hrabrosti, pa samo hrabro naprijed na doček kraja i početka svijeta.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page